Finnskogkureren 2018

Den 19. utgaven av Finnskogkureren ble den varmeste noen gang. 118 syklister stilte på startstreken i rekordvarmen. I tillegg til at Finnskogkureren er kjent for å gå på nyskrapte veger, skapte varmen og de tørre vegene en ekstra utfordring.

 

Lunderseter IL Ski- og Sykkelgruppe, som arrangerer Finnskogkureren, hadde også store utfordringer den siste uken før start. Vi klarte ikke å tilfredsstille vegvesenets nye krav om stasjonære vakter, noe som betydde at Finnskogkureren ikke kunne gå på offentlig veg. Ny trasé måtte klargjøres, og ny søknad til vegvesenet måtte sendes. Heldigvis kom godkjenningen i orden fredag 1. juni.

 

Det ble en dramatisk start, når flere ryttere gikk i bakken ca 100 meter etter start. 4 ryttere måtte gi seg, og 3 måtte til legevakt. Heldigvis gikk det bra med alle, men dette ga de fremst i feltet en liten luke fra starten av. Tur-syklistene skulle sykle 3 runder i den nye traséen og Trim-syklistene skulle 1 runde.

 

Etter første runde lå det en gruppe på 5 syklister med en god luke ned til hovedfeltet. Blant de 5 var forhåndsfavorittene Steffan Hartz Repshus (Solør CK / Hedmark Terrengsykkel) og Vidar Mehl (Raufoss & Gjøvik SK / SWIX Hard Rocx). På siste runde ble disse redusert til 2, Vidar og Steffan. De siste 200 meterne før spurten gikk på traktorveg, hvor de til slutt skulle inn på en smal sti det bare er plass til 1 i bredden. Her var det om å gjøre å ligg først, for oppløpet var litt kort til at man kunne avgjøre noe der. Det var til slutt Vidar Mehl som kom først ut av terrengpartiet og Steffan Harz Repshus var derfor sjanseløs i spurten.

 

Beste kvinne ble Francisca Vivian Da Silva Eriksen fra Sagene IF Sykkel, drøye 17 minutter bak førstemann i mål!

 

RESULTATER

finnskogkureren.com

Lunderseter IL

 

post@lunderseteril.no

 

Copyright (C) all rights reserved.